Şehitlerimizin Adları Okullarda Yaşatılmaya Devam Ediyor

27 Mart 2017 Pazartesi günü, 17 Temmuz'da Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Çağdaş TAMKOÇ'un adı, Kırıkkale'de bulunan Minik Kalpler Anaokuluna verildi. Düzenlenen programa, Şehidimizin ailesinin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi, Kırıkkale İl Emniyet Müdürümüzün eşi ve Kırıkkale Şube Başkanımız Sayın Ebru ÇORUMLU, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Adnan ŞENER ile okul öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı.
Nur Camii Konferans salonunda Çanakkale Zaferi'nin 102.Yıldönümü nedeniyle Şehit Çağdaş Tamkoç Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı bu güzel ve anlamlı program, katılımcılardan tam not alırken, 5 yaşındaki Sümeyye KESKİN’in İstiklal Marşımızın tam metnini hiç duraklamadan büyük bir coşku ve heyecanla okuması salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
Şehit Çağdaş Tamkoç Anaokulu Müdürü Sayın Menduha ŞAHİN yaptığı konuşmada, Şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin öneminden bahsederek, bu zaferin vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu vurguladı. Sayın ŞAHİN konuşmasının devamında, ‘‘ Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Türk gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.’’ dedi.
Şehidimizin ailesi ile birlikte küçük Sümeyye'yi öperek tebrik eden Sayın ALTINOK, konuşmasında, her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını vurgulayarak, ‘‘ Bütün emniyet teşkilatı olarak, eşlerimiz de dahil bütün hanımlar olarak, her zaman sizlerin yanınızdayız. Şehidimizin annesi benim de annem, eşi ve kardeşi kardeşim, evladı evladımdır. Sizler en değerli varlıklarınızı, bu vatan için şehit verdiniz. Bundan daha önemli bir fedakarlık olabilir mi? Biliniz ki her daim, milletimizin ve devletimizin en kıymetli varlıkları, en kıymetli emanetleri sizler olacaksınız’’ dedi. Sayın ALTINOK konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘‘ Aziz hatıranıza karşı bizler her zaman hakkın, hukukun, adaletin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaya, her daim çalışmaya devam edeceğiz. Eşlerimizle, hep beraber mücadeleye, şehitlerimizin de kanını yârde bırakmayacak şekilde her zaman devam edeceğiz. El ele bir olacağız. İnşallah bu aziz vatanda tek bir düşman, tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek.’’
Tören, anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.