Derneğimiz Tarafından Düzenlenen Tanışma Yemeğimiz

17 Kasım 2016 Perşembe günü, derneğimiz tarafından Emniyet Genel Müdürümüzün eşleri Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi’nin de teşrifleriyle, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi.
Yemeğimize, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları eşleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Başkan Yardımcıları eşleri ile davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Genel Başkanımız Av.Sayın Fatma Serpil AKDENİZ yaptı. Misafirlerimize Polis Eşleri Derneği Yönetim Kurulu adına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Sayın AKDENİZ, derneğimizin amacı, faaliyetleri, iş ve işleyişi hakkında misafirlerimize kısa bir bilgi aktardı. Sivil toplumun bilhassa tek başına yapılmayan, hep birlikte yapılan bir çalışma alanı olduğunu ve vizyonumuzun gelişmiş ülkelerdeki emsalleri arasında en fazla üyeye sahip olarak uluslararası polis eşleri birliğinin kurulmasına öncülük etmek olduğunu da ifade etti. Ayrıca Sayın AKDENİZ, bu vizyona ulaşabilmek için henüz üye olmayan hanımları üye olmakla birlikte, çevrelerindeki tüm polis eşlerini de derneğimize üye olmaları konusunda öncülük etmeye davet etti.
Konuşmasının sonunda tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Sayın Genel Başkanımız, 15 Temmuz gecesi vatanımızı ve demokrasimizi korumayı şiar edinmiş olan Gazimiz Terörle Mücadele Daire Başkanımız Sayın Turgut ASLAN’a da acil şifalar diledi. Her daim etkinliklerimizde bizlere kucak açan Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Özcan ÇALIŞKAN’a da şükranlarını ileten Sayın AKDENİZ, görev yerleri değişen Daire Başkanlarımıza yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek, Sayın Emniyet Genel Müdürümüz ve eşi Hanımefendiye başarı, sağlık ve afiyet temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.
Emniyet Genel Müdürümüzün eşleri Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi ‘‘Değerli Gönüldaşlarım’’ diyerek başladığı konuşmasında dernek olarak bizlerin el ele gönül gönüle vererek çalışmalarını bundan itibaren daha ileriye götürmek amacıyla çalışacaklarını ifade etti. Polis eşlerinin genelde yalnız yaşayan, eşlerini göreve gönderen, gecesi gündüzü belli olmayan anne, ev hanımı ve bunun yanında toplumsal sorumluluğu da olan işlerde gece gündüz çalışan eşler olduğunu vurgulayan Sayın ALTINOK, evlatlarını iyi yetiştiren birer anne, eşlerimize destek olan birer hayat arkadaşı olabilmenin yanında toplumsal ve sosyal sorumluluğun da ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

 

‘‘ Şu an burada bulunabiliyorsak, yemek yiyebilip su içebiliyorsak şehitlerimiz sayesinde. Onlar bu vatan için, bu vatan ayakta kalsın diye can verdiler. Bizler de bu sorumlulukla onların emanetlerine sahip çıkacağız. Onlara gece gündüz hizmet etmekten asla yorulmayacağız.’’ diyerek, konuşmasına devam eden Sayın ALTINOK, Polis Eşleri Derneği olarak bizlerin hep birlikte olacağını, illerdeki Emniyet Müdürü eşleri ile grup oluşturduklarını, beraber birbirlerine nasıl destek olacakları ve farklı projeler hakkında paylaşımlarda bulunduklarını sözlerine ekledi.
Polis Eşleri Derneği ’ın olmadığı illerde şube açılması için çalışmalara başlandığını, burs sisteminde ise gayretle çalışarak bize yapılan tüm müracaatları cevapsız bırakılmamasını ve burs miktarının artırılmasını istediklerini ifade etti. Polis Eşleri Derneği olarak manevi destek ve gönüllere dokunmak amacıyla şehit ve gazi aile ziyaretleri, engelli aile ziyaretleri ve huzurevi ziyaretleri yaptıklarını, bu ziyaretlere çocuk sevgi evleri ziyaretleri de ekleneceğini, illerde de bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar dileyen Sayın Hanımefendi, misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını diledi.