08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE DÜZENLENEN TANIŞMA VE KAYNAŞMA KAHVALTIMIZ

05 Mart 2016 Cumartesi günü, derneğimiz tarafından Emniyet Genel Müdürümüzün eşleri Sayın Zehra LEKESİZ Hanımefendi’nin de teşrifleriyle, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 08 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.

Kahvaltımıza, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve Emniyet Genel Müdürlüğü personel eşleri ile davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Genel Başkanımız Av.Sayın Fatma Serpil AKDENİZ yaptı. Misafirlerimize PEKAY Yönetim Kurulu adına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Sayın AKDENİZ, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğunu, kadının, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirtti. Sayın Genel Başkanımız, demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb.alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanıyor olmalarının çok önemli olduğunu dile getirdi. Kadınımızı yaralayan, temelinde ahlak, hukuk ve adalet olmayan kadına yönelik şiddete karşı olduklarına değinen Sayın AKDENİZ, yine vicdanları rahatsız eden, kız çocuklarının erken yaşta yaptıkları evliliklere de karşı olduklarını sözlerine ekledi.

“KADINLARIN MANTIK, DUYGU, KÜLTÜR VE HİS ZENGİNLİĞİNİN TOPLUMSAL, SİYASİ, AKADEMİK, EKONOMİK HER ALANDA PARILTISININ ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Kadın olmak zordur, Polis eşi olmak daha da zordur diyerek, PEKAY’ın tüm destek faaliyetlerini, üye aidatları, bağışlar ve zaman zaman düzenlenen organizasyonlardan elde edilen gelirlerle yürüttüğünü, bu nedenle mensuplarımız arasında dayanışmanın çok önemli olduğuna değinen Sayın AKDENİZ, çok yakın olduğumuz akraba ve can dostlarımızın katılımı ve destekleri ile de daha da güçlendiklerini belirtti. Kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geldiğimize temas eden Sayın Genel Başkanımız, aynı zamanda cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olduğumuzu da ifade etti. Konuşmasının devamında Sayın AKDENİZ, “Kadınların mantık, duygu, kültür ve his zenginliğinin toplumsal, siyasi, akademik, ekonomik her alanda parıltısının artmasını temenni ediyoruz. Hayatın ağır yüklerini taşıyan ,elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenleri güçlü kahramanları Kadınlar! Eksik olmayın, bugün buraya gelerek bizlere ve derneğimize güç kattınız. Hepinizin Dünya kadınlar gününüzü kutluyor, verdiğiniz destekleriniz için çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın ilerleyen dakikalarında, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği Genel Muhasibi Sayın Nadire ASLAN kadınlar günü ile ilgili şiirini misafirlerimize okudu. Sayın ASLAN’ın ardından, EGM Güvenlik Daire Başkanı eşi ve aynı zamanda kendisi de bir emniyet mensubu olan Sayın Feray ÇANKAL, okuduğu ‘’ Ağlama Anne ‘’ adlı şiir ile misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Sıcak bir ortamda devam eden kahvaltımızın sonunda misafirlerimiz, başta Genel Başkanımız Sayın F.Serpil AKDENİZ olmak üzere tüm PEKAY Yönetim Kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bu organizasyonların sık sık tekrarlanması temennisinde bulundular.