AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘’TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE ÜYELİK SÜRECİ’’ SİVİL TOPLUMLA DİYALOG TOPLANTISI

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Sayın Volkan BOZKIR’ın katılımıyla sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerden yaklaşık 2500 temsilcinin hazır bulunduğu ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci’’ konulu Sivil Toplumla diyalog toplantısı 26 Ocak 2016 tarihinde Ankara Sheraton Otel’de düzenlendi.

Toplantıya Polis Eşleri Kaynaşma – Yardımlaşma Derneği’mizi temsilen Genel Başkanımız Sayın F.Serpil AKDENİZ, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gülay ÜNSAL, Genel Muhasibimiz Sayın Nadire ASLAN ve Denetim Kurulu Üyemiz Sayın Semra ŞENGÜN katıldılar.

Toplantıda, AB’ye üyelik sürecimizde, Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Sayın Volkan BOZKIR’a, AB’ye üyelik ile ilgili görüş ve önerilerini il elden sunma fırsatını buldu.

Toplantıda ayrıca, Erasmus Programı ve Türkiye – AB Mali İşbirliği Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı.